11 Temmuz 2014 Cuma

Endüstriyel Futbol


Malum meşin yuvarlak.. Bizim bildiğimiz gibi kalsaydı keşke. Hani şu siyahlı beyazlı kare kare, daracık arka sokaklarda ordan oraya bizi sürükleten, vurunca, taşla direği yapılıp sınırları çizilen kaleye değil de inatla ayşe teyzenin camına doğru giden, ya da yön bulamayıp ahmet amcanın arabasının alarmını öttürmek maksadıyla tak diye ön camına giden şekliyle kalsaydı keşke, meşin yuvarlak..
Şimdilerde bakmamız yeterli bu yuvarlak cisme aslında nasılda değistiğini anlamak için. Yoksa bi dakka, değişen insan oğlu muydu ? Bizler mi sebebtik yoksa değişerek değiştirdiklerimize ?

Meşin yuvarlak hala siyahlı beyazlı, ama insanların gözleri renklendi paranın yeşili ile. Futbolun ekonomik olarak refaha kavuşturan yüzüyle tanıştı insalar. Futbolun aslında spor olarak değilde şirketleşen tarafıyla yüz yüze kalarak ısındılar. Hani şu paranın sıcaklığıyla. Insalar artik ticarı kaygı ile yaklaşmakta futbola. Hani şu sportif-anonim şirket olan kluplerimiz gibi.
Bu sayfalarda değineceklerim aslında bir futbol-kültür ilişkisi olacak. Futbolun unutulan yüzüne meşalemi yakarak ilerleyeceğim. Umarım başarılı olur gerçek futbolu sunabilirim sizlere.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder